Linda Seine woont en werkt in Rotterdam als eigenaresse van Studio Seine en kunstdocent. Studio Seine is een onafhankelijke tentoonstellingsuimte voor hedendaagse kunst met wisselende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en bewezen talenten.


Linda Seine (1980) studeerde Autonome Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam én behaalde haar eerstegraads docentenbevoegdheid aan hetzelfde instituut.


Ruim tien jaar was Linda actief als beeldend kunstenaar en exposeerde zij met haar tekeningen, schilderijen en installaties in binnen- en buitenland. Sinds het voorjaar van 2011 tot aan 2015 ontwierp en verbouwde Linda eigenhandig haar studio welke is gelegen aan de Mathenesserdijk te Rotterdam Delfshaven, in een voormalige autogarage. Na de volledige renovatie is het pand in gebruik genomen als galerie en koffiebranderij (door Schot Koffie). Studio Seine opende in 2016 haar deuren en sindsdien richt Linda zich volledig op het werk van de kunstenaars met wie zij samenwerkt.


Naast haar werk als curator in Studio Seine doceert Linda kunstvakken (tekenen, kunstgeschiedenis en beeldende vormgeving) binnen het voortgezet onderwijs.  Ze is een bevlogen vakdocent en haalt veel plezier uit de persoonlijke begeleiding van leerlingen en het ontwikkelen van toets- en lesmateriaal.Foto: tijdens de tentoonstelling ‘Fragments of Time’ in Studio Seine

linda seine

  Linda Seine © Alle rechten voorbehouden